Soorten schermbeveiliging voor smartphones: wat te kiezen?

Het scherm van moderne smartphones en tablets is een van de meest kwetsbare onderdelen van het apparaat. En terwijl het hele scherm aan de voorkant meestal bedekt is met slagvast gehard glas, is dit geen garantie voor bescherming tegen krassen, scheuren en vuil die onvermijdelijk zijn tijdens het gebruik.

Daarom is een beschermende folie of gehard glas op uw telefoon met een deksel een geweldige manier om uw dure apparatuur te beschermen tegen mechanische schade en dure reparaties. Het belangrijkste is om de juiste bescherming voor uw Schermbescherming.

Hoe kies ik een beschermend glas voor mijn smartphone?

De markt biedt vandaag de dag een groot aantal schermbeveiligingen voor mobiele apparatuur. Hieronder vindt u een lijst met aanbevelingen voor het kiezen van een beschermend glas voor uw telefoon en de kleuren waarmee u rekening moet houden bij de aankoop.

  • Het smartphone model. Dit is het eerste en belangrijkste kenmerk waarmee rekening moet worden gehouden. Afhankelijk van of u een Samsung, Xiaomi of Apple-model hebt, moet u het juiste beschermingsglas voor uw telefoon kiezen aan de hand van de instellingen en de grootte. Er zijn ook universele modellen, maar meestal bedekken ze slechts een deel van het frontpaneel.
  • De dikte van het glas. Deze eigenschap is verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van de beschermlaag. Hoe dikker het model, hoe duurzamer de hoes. Maar hou er rekening mee dat door de dikte van de coating de smartphone visueel massiever wordt en de gevoeligheid van het aanraakscherm kan afnemen. Het verdient de voorkeur om te kiezen voor een matige glasdikte. Vandaag kunt u kiezen tussen 0,15 en 1mm.
  • De sterkte van het glas. De Hardheidsschaal van Mohs gebruikt om de sterkte van veiligheidsglas te meten. Het illustreert het vermogen van het oppervlak om weerstand te bieden aan afschilfering, krassen en barsten. De niveaus van de schaal werden gecreëerd op basis van 10 natuurlijke mineralen die aan elkaar werden blootgesteld. Het glas heeft een 9H-weerstand en is ideaal voor het beschermen van het schermoppervlak van uw telefoon of tablet. Maar er moet ook rekening worden gehouden met het feit dat bij verschillende soorten blootstelling producten met verschillende sterktes zich anders zullen gedragen.

Naast de bescherming van het schermoppervlak heeft het beschermende glas voor smartphones en tablets nog een aantal andere functies. Gehard glas kan mat, glanzend, super transparant, gerookt zwart zijn. De standaardmodellen van gehard glas zijn helder. Ze hebben geen andere functie dan bescherming en zijn volledig onzichtbaar op het scherm van de smartphone. Het matte veiligheidsglas elimineert schittering in direct zonlicht.

Aanvankelijk had de veiligheidsbril voor smartphones een rechte snit, wat enig ongemak veroorzaakte bij het gebruik ervan. In de loop van de tijd hebben ingenieurs nieuwe normen ingevoerd voor de behandeling van perimeterranden. Glazen met 2D randen hebben de gebruikelijke gladde onderkant. Meestal is deze coating ingebed in het lichaam, zodat de gebruiker niet de volledige dikte van het glas kan zien. De 2.5D modellen hebben extra geharde afgeschuinde uiteinden – deze modellen zijn bijna onzichtbaar aan het oppervlak bij aanraking van de randen van het apparaat. 3D-glas wordt gebruikt voor smartphones met een afgeronde zijkant, zoals in de vlaggenschipmodellen van Samsung.

Voordat u een beschermend glas koopt, moet u eerst de compatibiliteit van het gekozen model met uw smartphone controleren. Vervolgens moet u, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden, de sterkte en de dikte van de coating onderzoeken.